Masti - MGA TRGOVINA
+ 385 (0)42 550 513

Masti se sastoje od baznih ulja i sredstva za gustoću kod čega se pri različitim kombinacijama smjese jednog ili drugog dobiva mast sa specifičnim svojstvima ovisno o namjeni.

Naš asortiman uključuje masti za različite namjene i raznih svojstava. Masti su na osnovi kalcija, litija i litijevog kompleksa. U ponudi imamo svjetski poznate proizvođače masti za jednostavnu i zahtjevnu upotrebu.

Visoko kvalitetne masti koje udovoljavaju najzahtjevnijim tehnološkim zahtjevima!

Područja primjene za pravilan odabir masti su:

  • radna temperatura,
  • stupanj opterećenja,
  • zaštita od korozije,
  • brzina rada,
  • visoka kvaliteta.
zastupamo robne marke:
Galerija:
PONUDA MASTI
UNIVERZALNE MASTI

Korištenjem univerzalnih i višenamjenskih masti smanjuje se potrošnja dodatnih masti. Sa širokim rasponom područja upotrebe se smanjuju mogućnosti nepravilne upotrebe masti i sprečavanje mogućeg nastanka kvara na radnim strojevima i uređajima. Nabava i skladištenje višenamjenskih masti postaje jednostavnija i racionalnija.

VISOKOTEMPERATURNE MASTI

U industriji gdje je mast izložena visokim temperaturama moraju se upotrijebiti specijalne masti koje u uvjetima povišenih temperatura zadržavaju svoj oblik i funkcionalnost. Osim stabilnosti na višim temperaturama moraju štititi i od drugih utjecaja, kao što je opterećenje, brzina, vlaga, zagađenje, itd..

NISKOTEMPERATURNE MASTI

Radni strojevi i oprema mogu biti izloženi i niskim temperaturama. Obične masti pri niskim temperaturama izgube svojstva za podmazivanje. Zbog niske temperature mast postaje gušća i izgubi svojstvo tečnosti tako da ne može osigurati mazivost svih potrebnih dijelova radnog stroja i opreme.

BIORAZGRADIVE MASTI

U radu strojeva i opreme gdje upotreba spornih naftnih derivata lako utječe na okoliš savjetuje se upotreba biorazgradivih masti. One se pri kontaktu sa zemljom razgrađuju i štite okolinu. Njihova upotreba je češća u industriji i u raznim mobilnim jedinicama.

MASTI ZA PREHRAMBENU I FARMACEUTSKU INDUSTRIJU

One predstavljaju  posebnu skupinu i njihova prisutnost ne smije utjecati na svojstva konačnog proizvoda te mora održavati neutralnost plastike i elastomera. U cilju zaštite krajnjeg korisnika brinu stroga pravila i standardi. Kako bi se ispunila pravila i standardi za tu vrstu masti, masti su strogo kontrolirane od strane međunarodnih certificiranih vlasti:

  • NSF (National Sanitary Foundation) – ispituje i potvrđuje zdravstvene i sigurnosne zahtjeve proizvoda, te proizvodi koji ispunjavaju te uvjete nose oznaku NSF
  • H1 maziva – ona se koriste u obradi hrane i u farmaceutskoj industriji gdje postoji mogućnost dodira s hranom i ostalim srodnim proizvodima
SPECIJALNE MASTI I PASTE

Najzahtjevniji uvjeti rada u visoko specijaliziranim tvornicama zahtijevaju masti koje će izdržati zahtjevne uvjete rada. Izuzetna mazivna svojstva imaju inertne masti. Primjerene su za upotrebu svugdje gdje treba mast na koju ne utječu visoka ili niska temperatura, prisutnost vlage, visoki stupanj opterećenja ali dolazi do velikih brzina u radu.

Trebate tehnički savjet? Kontaktirajte nas.