Zglobni ležajevi DURBAL - MGA TRGOVINA
+ 385 (0)42 550 513

Zglobni ležajevi DURBAL

Zglobni ležajevi proizvođača DURBAL su prikladni za upotrebu s malim i velikim opterećenjima te imaju širok raspon upotrebe. Zglobni ležajevi najčešće se koriste kao stezaljke kod mehaničkih sklopova gdje su prisutni linearni pomaci hidrauličnih, pneumatskih i električnih cilindara. Radi se o olakšavanju kutnih pokreta pri pomicanju osovine. Ovisno o zahtjevima postoje kuglični, valjkasti i klizni zglobni ležajevi.

DURBAL tri linije proizvoda zglobnih ležajeva:

  • DURBAL® PREMIUM LINIJA ZGLOBNIH LEŽAJEVA
  • DURBAL® CLASSIC LINIJA ZGLOBNIH LEŽAJEVA
  • DURBAL® BASIC LINIJA ZGLOBNIH LEŽAJEVA
DURBAL® PREMIUM

Koriste se u najtežim uvjetima rada koji zahtijevaju minimalno održavanje.

S integriranim samopodesivim valjkastim ležajem

Izrađeni su na osnovi samopodesivih ležajeva. Upotrebljavaju se pri velikim brzinama kretanja u svim smjerovima kod velikih opterećenja. Ležajevi su unaprijed podmazani što osigurava duži životni vijek trajanja. Posebne verzije za najteže radne uvjete dopuštaju dodatno podmazivanje ukoliko je potrebno. Za podmazivanje se preporučuje korištenje masti na bazi AI kompleksa (ADDINOL HAFTSCHMIERSTOFF OG 0). Obostrana zaštita sprječava ulaz čestica i prljavštine. Tipovi: BRTM, BRTF i WLT.

S integriranim kugličnim ležajevima

Prikladni su za velike brzine i relativno niska opterećenja. Prednosti su u manjem opterećenju, dugom životnom vijeku i visokoj otpornosti na prljavštinu i druge nečistoće. U normalnoj upotrebi nije potrebno održavanje. Za dodatno podmazivanje koje omogućuju neke izvedbe, preporučuje se korištenje masti na bazi AI kompleksa (ADDINOL HAFTSCHMIERSTOFF OG 0). Tipovi: BRM, BRF, PM, PF i WLK.

DURBAL® CLASSIC
S integriranim sferičnim ležajem kod kojeg održavanje nije potrebno

Upotrebljavaju se pri kretanju i manjim odstupanjima te niskim brzinama pod velikim opterećenjima. Tipovi: BEM, BEF, EM i EF.

S uprešanim sferičnim ležajem kod kojeg je održavanje potrebno

Njihova značajka je da se upotrebljavaju za pulsirajuće opterećenje. Zbog površinske zaštite otporni su na koroziju što osigurava nesmetan rad u okruženju velike vlažnosti. Tipovi: BEMN, BEFN, EMN i EFN.

DURBAL® BASIC
Standardni zglobni ležajevi s sferičnim ležajem

To su standardni zglobni ležajevi za široku primjenu. Upotrebljavaju se također kao osnovni rezervni dijelovi prilikom održavanja radova na različitim prilično jednostavnim sklopovima. Karakterizira ih odličan omjer cijene i kvalitete.

Primjena DURBAL ležajeva

O poduzeću DURBAL

Durbal je obiteljsko poduzeće kojim upravlja već treća generacija. S proizvodnjom ležajeva za industriju bave se od 1938. godine. Započeli su s ležajevima za zrakoplovnu industriju pod markom “SCHLEGEL”. Proizvodnja se nalazi u Oehringenu (Njemačka). Danas proizvode više od 600 različitih tipova i oblika zglobnih ležajeva. Durbal je bio prvi proizvođač zglobnih ležajeva koji su dobili certifikat kvalitete ISO 9001.

Za pomoć i dodatne informacije se obratite našim stručnjacima koji će vas rade volje savjetovati o odabiru pravog rješenja. Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju preko email-a shop@mgatrgovina.com ili putem telefona na broju 042 505 513.