Transportne trake Volta Belting za prehrambenu industriju - MGA TRGOVINA
+ 385 (0)42 550 513

Transportne trake Volta Belting za prehrambenu industriju

Da li Vam higijena transportnih traka otežava radne procese? Dosta Vam je česte zamjene transportnih traka?

Za potrebe prehrambene industrije nudimo visokokvalitetne transportne trake proizvođača Volta Belting Technology.

Volta, s više od 50 godina iskustva slovi kao najveći svjetski proizvođač transportnih traka i komponenta iz homogenih termoplastičnih elastomera (TPE). Njihov prodajni asortiman uključuje osnovne i specijalne izvedbe traka po mjeri kupca koje u potpunosti ispunjavaju zahtjeve HACCP-a i imaju dugi vijek trajanja.

Prednosti traka Volta Belting za prehrambenu industriju

  izrada po mjeri kupca,
  vrlo otporne na posjekotine i abraziju,
  ne sadrže umetke ili veziva koji su medij za razvoj bakterija,
  prodajni program zadovoljava cijelu prehrambenu industriju s različitim serijama osnovnih traka:

  • H (homogeni),
  • L (homogeni kod niskih temperatura),
  • M (homogeni  na metal i rendgensko detektiranje),

  optimalni izbor kad trebate vrhunsku higijenu.

Različne potrebe. Optimalna rješenja.

> Za beskompromisnu higijenu

Kvaliteta, higijena, dugi životni vijek i prikladnost proizvoda su ključne za zadovoljavanje potreba prehrambene industrije.

TRANSPORTNA TRAKA S DODATNOM OBLOGOM 

Volta Belting izrađuje transportne trake s dodatnom oblogom na gornjoj, donjoj ili na obje strane, namijenjene za posebne uvjete, npr. u pekarnicama i slastičarnicama gdje je nužna beskompromisna higijena.

Kako bi ojačali materijal, isti je termički presvučen s tankim slojem Volta TPE. Time se osigurava brtvljenje koje sprječava onečišćenje i raslojavanje.

Dodatna sigurnosna mjera su rubovi traka – mogu biti termički zabrtvljeni ili ugrađeni kako bi se  spriječilo trošenje i ulazak prljavštine. Niže navodimo dva primjera za različite potrebe prehrambene industrije.

  • Obloge na donjoj strani traka  
  • Obloge na gornjoj strani traka

UV-C OTPORNE TRANSPORTNE TRAKOVE 

Volta transportne trake ne trebaju puno  dezinfekcije jer to često pridonosi kemijskoj razgradnji koja je uobičajena kod modularnih traka i trakama s umetcima. Novi postupak antibakterijske dezinfekcije kao što je izloženost UV-C-u također uzrokuje štetu pri čemu minimalne pukotine u materijalu, paradoksalno, čine trake sklonijima patogenom onečišćenju i smanjuju životni vijek samog proizvoda.

PRIMJER STUDIJE – TESTIRANJE
Transportne trake Volta za prehrambenu industriju bile su podvrgnute petogodišnjem ispitivanju pod strogim UV-C testovima i zračenjem od 0,1 mW * s / cm2 na cijeloj površini trake. Kod svih tipova L, M i H je došlo do rahlog obezbojenja bez propadanja same površine trake i smanjenja fleksibilnosti.

TRAKE S POSEBNIM ARAMIDNIM VLAKNIMA ZA VELIKA OPTEREĆENJA

Za primjene u kojima su prisutna velika opterećenja na dugim i uskim transportnim trakama s malim promjerom remenica su razvijene transportne trake s posebnim aramidnim vlaknima, hermetički presvučenim iz neporoznog homogenog materijala koji je ispitan za trajne performanse.

TRAKE ZA OTEŽANO ODRŽAVANJE

Za primjene gdje je higijena traka otežana i gdje je potrebno traku skidati s transportera razvijen je  Volta Universal Lace i Volta RoundflexTM Lace spojni sistem kompatibilan s  ‘M’ serijom traka debljine 2,5 do 5 mm. Sustav nudimo samo onda kad je to jedino preporučljivo rješenje zbog otežanog održavanja transportne trake.

Video predstavljanje Volta traka za prehrambenu industriju:

MGA  besplatni stručni savjet

Za sva tehnička pitanja i besplatni stručni savjet, stojimo uvijek na raspolaganju.
Pišite nam na: shop@mgatrgovina.com ili posjetite našu web stranicu: mgatrgovina.com