Schaeffler OPTIME - učinkovit automatiziran nadzor stanja strojnih elemenata i opreme - MGA TRGOVINA
+ 385 (0)42 550 513

Schaeffler OPTIME

učinkovit automatiziran nadzor stanja strojnih elemenata i opreme

Predviđa kvarove > UKLJUČI & POGLEDAJ

Praćenje stanja strojeva u proizvodnji vezano je za visoke troškove.  Čak 95% svih strojeva u tvornicama je povremeno praćeno ili još češće, strojevi nemaju sustava praćenja, što može dovesti do neplaniranih kvarova i zastoja proizvodnje.

Schaeffler OPTIME je ugodno, učinkovito i jednostavno rješenje za automatiziran nadzor stanja svih kritičnih strojnih elemenata i opreme. Koriste ga održavaoci i  upravitelji.  Zahvaljujući  jednostavnoj montaži, OPTIME omogućuje praćenje stotine rotirajućih strojeva u samo nekoliko sati.

  • Cjelovit i automatiziran nadzor stanja strojnih elemenata
  • Bežično djelovanje preko aplikacije na pametnom telefonu
  • Jednostavno uključenje u 100+ mjernih mjesta u jednom danu
  • Ušteda do 50% troškova u usporedbi s troškom ručnog mjerenja!

Provjerite kako OPTITIME može olakšati vaš posao i predvidite potencijalne kvarove! ⇓

Brza montaža

Montaža senzora i skidanje aplikacije OPTIME traja samo nekoliko minuta – prethodno iskustvo nije potrebno

Stručno znanje

Profesionalna dijagnostika na podlozi algoritama – preko aplikacije 24/7 > donošenje ispravih odluka u bilo kojem trenutku

Za stručnjake i početnike

Ključne informacije i opsežnost podataka za širok krug korisnika

Kako radi? Automatizirana analiza podataka >

OPTIME je jednostavno proširivi sustav, sastavljen od:

  • bežičnih vibracijskih senzora na baterije
  • pristupnika
  • aplikacije za vizualizaciju rezultata analiziranih podataka.

Podaci obuhvaćeni senzorima se  analiziraju uz  pomoć posebno razvijenih algoritama koji se temelje na Schaefflerovom tehničkom znanju i višegodišnjim iskustvima. OPTIME upozorava na nepravilan rad čak i do nekoliko tjedana ranije (npr. greške ) komponenata stroja kao što su elektromotori, ventilatori i pumpe.

Sustav omogućuje rano upozoravanje na neravnotežu i nedosljednost. Aplikacija prikazuje podatke u obliku grafikona i vizualizira ozbiljnost incidenata pomoću boja semafora, alarma i ostalih informacija. Stavke se mogu grupirati prema zahtjevima stranke, a njihov se status može prikazati u različitim prikazima koji mogu biti specifični za svaku skupinu.

Održavaoci ili vanjski izvođači u poduzeću uz pomoć OPTIME sustava dobivaju posebne izvještaje o potrebnim popravcima – za pravovremeno i učinkovito planiranje troškova održavanja, potrebama za radnom snagom i nabavom rezervnih dijelova

Primjena OPTIME sustava u praksi

Brzo i jednostavno funkcioniranje

Rad s OPTIME sustavom omogućuje jednostavno namještanje i izvođenje početnih operacija bez prethodnog stručnog znanja. U jednom danu moguće je postavljanje od  100+ mjernih mjesta.

Senzori vibracija su na kontrolne elemente pritvrđen uz pomoć vijaka ili se mogu nalijepiti. Aktiviraju se pratećom aplikacijom koja se na kontrolne elemente povezuje preko najbližeg komunikacijskog polja (NFC – angl. »Near Field Communication«). Svi namješteni senzori autonomno komuniciraju međusobno i s pristupnikom. S njime tvore posebno mrežnu strukturu koja se uvrštava među najpouzdanije i energetsko učinkovite vrste IoT (»Internet of Things«) mreža koje se danas upotrebljavaju u industriji. Senzori u mreži prenose KPI podatke stroja (angl. »Key Performace Indicator« – pokazatelji uspješnosti) i neobrađene podatke o vibracijama i temperaturama preko pristupnika do IoT centra. Centar analizira podatke, a rezultati se prikazuju u aplikaciji na širokom spektru uređaja koje timovi za održavanje i upravitelji pogona često koriste za rad. Rezultati analize se mogu integrirati u interno IT okruženje korisnika preko aplikacije REST API.

Pogledajte – kako OPTIME sustav radi? ⇓

Kako možete uštedjeti čak do 50%?

Mjesečna mjerenja s ručnim alatima zahtijevaju visoke troškove dok s alatom OPTIME možete uštedjeti do 50%. Zbog svoje kompleksne algoritamske analize omogućuje kvalitetnije praćenje za razliku od većine bežičnih internetskih sustava za upravljanje sadržajem. OPTIME se može koristiti za mnoštvo sredstava za koja prethodni nadzor nije bio troškovno isplativ. OPTIME je prvo rješenje koje može pružiti uistinu sveobuhvatan pregled stanja strojeva i pokriti sve podsustave i pomoćne uređaje. To je od ključnog značaja za pouzdano sprječavanje neplaniranih zastoja strojeva i naprava.

MGA cjelovita rješenja > obratite se našim stručnjacima!

Želite više informacija o Schaeffler OPTIME?

U MGA-trgovini stojimo na raspolaganju za sva tehnička pitanja i stručni savjet.
Možete nas kontaktirati na putem emaila shop@mgatrgovina.com ili telefonski na 042 550-513.