Pobrinite se za vaše motocikle - MGA TRGOVINA
+ 385 (0)42 550 513

Pobrinite se za vaše motore

S početkom proljeća počinje i sezona za motoriste. Nakon zimske stanke opreznost na cesti ne smije biti na odmet. Prije prvog pokretanja se preporučuje da motor bude ispravno servisiran i održavan kako bi vaš motor bio spreman za nove pothvate.

U sljedećem članku dajemo savjete koji će vam pomoći za pravilno održavanje motora.

1. Promjena ulja

Za promjenu ulja se lako pobrinete sami ili posao prepustite serviseru. Potrebno je redovito kontrolirati razinu ulja u motoru. Preporučuje se upotreba ulja visoke kvalitete koja se mogu pronaći u našoj ponudi. Dostupna su dvotaktna i četverotaktna ulja s velikom učinkovitošću koja omogućuju čišći ispuh, čišći motor i primjereni su za izlaganje visokim temperaturama. Koriste se za različite primjene, kao što su mopedi, skuteri, motori, osobna vozila te motorne pile, kosilice, itd.

POGLEDAJTE VIŠE
2. Podmazivanje lanca

Jedan od najvažnijih čimbenika za održavanje je briga o lancu motora, budući da njegovo pravilno podmazivanje utječe na dugoročno djelovanje zupčanika. Lanac je prilikom česte upotrebe potrebno podmazivati češće, približno svakih 700 do 1000 kilometara. U našoj ponudi možete pronaći izvrsnu polusintetičku specijalno mazivo za djelovanje u ekstremnim uvjetima i velikim centrifugalnim silama. Mast ima odlična svojstva prijema na lanac te se ne raspršuje ni kod vrlo visokih okretaja.

POGLEDAJTE VIŠE
3. Njega i zaštita motora

Očistite vaš motor i dijelove motora s visokokvalitetnim odmašćivačima i drugim sredstvima za čišćenje kako biste imali besprijekornu vožnju motorom. Odmašćivač iz naše ponude je univerzalno sredstvo u spreju za prskanje u ekstremnim uvjetima. Primjeren je za čišćenje i održavanje metalnih površina u industriji, radionici i domu. Uklanja staro ulje, masti i ostatke brtvila.

Za odstranjivanje tvrdokornih nečistoća postoje maramice za čišćenje koje uspješno uklanjanju nečistoće kao što su ulja, masti, boje, tinte i ljepila. Namijenjene su općem čišćenju radnog mjesta ili uređaja i alata i ne oštećuju ruke tijekom upotrebe.

POGLEDAJTE VIŠE

Za bilo kakvo održavanje motora ruke moraju biti zaštićene prikladnim rukavicama. Postoje jednokratne rukavice ili se mogu koristiti kvalitetnije koje su za višekratnu upotrebu te se mogu koristiti i u druge svrhe.

4. Prikladnost gume

Gume se trebaju mijenjati u slučaju njihove starosti ili dotrajalosti te kada se njihov oblik počinje mijenjati.

NE PROPUSTITE NAŠE PONUDE MOTORNIH ULJA

Motorna ulja imaju nekoliko prednosti:

  • pouzdan rad mokrih spojki čak i pod najvećim opterećenjima,
  • izvrsna zaštita zupčanika – zajamčen prijenos premještanja,
  • sprječava nastanak naslaga,
  • i još mnogo toga.

Za pomoć pri izboru ulja i ostale opreme se obratite našim stručnjacima preko emaila shop@mgatrgovina.com ili preko telefona 042 550 513.