Motorna ulja za motocikle - MGA TRGOVINA
+ 385 (0)42 550 513

Motorna ulja za motocikle

Sezona za motocikle je pred vratima i pravo je vrijeme da probudite vašega metalnog ljubimca. Prije pokretanja motora potrebno je pripremiti motocikle što obuhvaća čišćenje, zamjenu guma, punjenje akumulatora, provjeru ili zamjenu rashladne tekućine za kočnice te zamjenu motornog ulja.

Motociklizam je način života. Kada sjednemo na motor, okusimo slobodu, adrenalin te stupimo u izravan kontakt s okolinom. Ako volite svoj motocikl znate kakvu važnu ulogu ima pogonski agregat koji mnogima predstavlja fokusnu točku motocikla. Korištenje kvalitetnog ulja u tom inženjerskom čudu koji uzburkuje strasti već više od 100 godina, je jedan od najboljih načina za dugi životni vijek motocikla.

Uloga motornog ulja

Motorno ulje za motocikle nema iste značajke kao motorno ulje za automobile. Iako su slične oznake (10W-40, 10W-30, itd.) motociklistička ulja su drugačije formulirana što im omogućuje podmazivanje i zaštitu raznih podsustava pogona motocikla. Motorno ulje u automobilu namijenjeno je podmazivanju samo motora, a kod motocikla to je naravno motor, mjenjač i u većini slučajeva spojka. Svi podsustavi se podmazuju istim uljem te se zbog toga proizvođači maziva moraju pridržavati standarda za podmazivanje svih dijelova motocikla.
Osim podmazivanja i zaštite dijelova agregata i zupčanika mjenjača, s uljem je potrebno postići prave karakteristike trenja koje omogućuju mokrim spojkama pravilan prijenos snage na kotače kada je to potrebno. Ulje mora postići pravu ravnotežu između zaštite agregata i mjenjača te učinkovitost spojke.
Izaberite ulje za najviše zahtjeve 

Zastupamo Addinol, vrhunskog proizvođača tehnološko naprednih i visokoučinkovitih motornih ulja za najzahtjevnije potrebe, s vlastitim razvojem i proizvodnjom u Njemačkoj. Široki asortiman proizvoda koji zadovoljava najzahtjevnije tehničke i ekološke standarde sadrži više od 800 različitih vrsta ulja. Ulje Addinol ima više od 200 službenih certifikata od strane proizvođača vozila i opreme: Audi, BMW, Citroen, Ford, GM, Mazda, Mercedes-Benz, Peugeot, Porsche, Renault, Škoda, Volkswagen, Volvo, ZF i mnogi drugi.

Ulje za četverotaktne motore – ADDINOL POLE POSITION

Linija maziva za lake i teške visokoturažne motore dostiže i prestiže najviše međunarodne specifikacije JASO MA2 i API SN za motocikle vodećih japanskih i europskih proizvođača. Addinol Pole Position ulje pogodno je za upotrebu u zračnim i vodeno hlađenim četverotaktnim motociklima. Osigurava pouzdani rad mokre spojke čak i pod najvećim uvjetima opterećenjima, izvrsnu zaštitu za zupčaste prijenosnike – osiguravaju lagano pretjecanje. Pole Position je idealan partner za “Hi-Tech” sportske i putničke motore.

Addinol Pole Position ulje ima više odličnih karakteristika:

 • izuzetna svojstva podmazivanja motora i mjenjača pod maksimalnim opterećenjima,
 • izuzetna čistoća motora – sprječava stvaranje obloga ili naslaga,
 • sprječava trošenje motora,
 • vodi ka većoj učinkovitosti,
 • smanjuje potrošnju goriva,
 • osigurava idealan rad motora, mjenjača i kvačila.

Ulje za dvotaktne motore – ADDINOL SUPER SYNTH 2T MZ 408

Primjereno je za visoko opterećene motore, brze dvotaktne motore, cestovne i motocross trkaće motore te motorne saonice koje zahtijevaju ulje s najvišim specifikacijama JASO FD i ISO-L-EGD.

Karakteristike Addinol Pole Position High Speed 2T:

 • izvrsno podmazivanje pri svim opterećenjima i temperaturama,
 • optimalne performanse pri svima brzinama motora,
 • dugi životni vijek motora,
 • visoka čistoća motora,
 • svojstva “low smoke”,
 • osigurava maksimalnu snagu i bolje ubrzanje.

Ulje za dvotaktne motore – ADDINOL SUPER SYNTH 2T MZ 408

                                                                                                                                   

U ponudi imamo i ulja za manje opterećene dvotaktne motore gdje spadaju mopedi, skuteri, motorne pile i drugi manji strojevi za uređenje okoliša.

Princip djelovanja dvotaktnog motora je drugačiji u odnosu na četverotaktne motore

Doziranje ulja za podmazivanje izvedeno je posredno s gorivom s kojim se miješa. Ulje se mora dobro izmiješati s gorivom, imati dobra svojstva za podmazivanje i izgaranje jer se na kraju ulje sagorijeva u komori zajedno s benzinom. Prije izgaranja mora prolaziti iz sustava ubrizgavanja kroz kućišta radilice gdje podmazuje ležajeve i klizne površine, a zatim završava preko kanala u komori za izgaranje.

Pogledajte zanimljivu animaciju 2T motora s rezonantnim ispuhom

Dodatna ponuda za održavanje motora

Podmazivanje lanca

Kako bi se osigurao pouzdan prijenos snage na kotače, potrebno je voditi računa o pogonskom lancu jer njegovo pravilno podmazivanje uvelike utječe na dugotrajan rad zupčanika. Lanac je kod česte vožnje potrebno više puta podmazivati, otprilike svakih 700 do 1000 kilometara. U našoj ponudi možete pronaći izvrsno polusintetičko posebno mazivo za ekstremne uvjete i velike centrifugalne sile. Ima izvrsno prianjanje jer masnoća ostaje na lancu (kod velikih brzina ostaje na lancu).

Prednosti:

 • izvrsno prianjanje, te osigurava da masnoća ostane na lancu i da ne odleti kod velikih brzina,
 • snažan tanki podmazujući film na lancu osigurava da mazivo ne kaplje s lanca,
 • ne zagađuje okoliš,
 • pogodan za maksimalna opterećenja,
 • iznimna dugotrajna zaštita od korozije,
 • ekonomska potrošnja,

Addinol ulje za lancelje

 

Addinol razmaščivač

 

Ambersil maramice za čišćenje

 

Njega i zaštita motocikla

Očistite vaš motor i dijelove motora visokokvalitetnim sredstvima za odmašćivanje za bezbrižnu vožnju motorom. Sredstvo za razmaščivanje iz naše ponude je univerzalno sredstvo u spreju za djelovanje u ekstremnim uvjetima. Primjereno je za čišćenje i održavanje metalnih površina u industrijama, radionicama i kod kuće. Uklanja staro zapečeno ulje i masnoću kao i ostatke brtvila.

Za uklanjanje tvrdokornih mrlja kao što su ulja, masti, boje, tinte i ljepila tu su Ambersil maramice za čišćenje. Namijenjene su za opće čišćenje radnog mjesta, uređaja i alata, a tijekom upotrebe ne oštećuju kožu ruka.

Za svako održavanje motora ruke moraju biti zaštićene odgovarajućim rukavicama. Možete koristiti jednokratne rukavice ili neke kvalitetnije koje možete poslije upotrijebiti u druge svrhe.

Trebate tehnički savjet? Kontaktirajte nas.