Koje ulje je primjereno za određeni tip traktora? - MGA TRGOVINA
+ 385 (0)42 550 513

Koje ulje je primjereno za određeni tip traktora?

Nepravilan izbor ulja može uzrokovati oštećenje pogonskih elemenata i time uzrokovati velike posljedice. Izbjegnite takve probleme te se pobrinite da dobijete jednostavnu i pravu podršku na vrijeme.
Za nadolazeću sezonu servisiranja traktora i ostalih poljoprivrednih strojeva preporučujemo korištenje visokokvalitetnih traktorskih i motornih ulja te pomoćnih alata koji nam olakšavaju rad. Važno je slijediti upute proizvođača koje predlažu izbor ulja, u skladu sa specifikacijama strojeva i radne opreme. Zbog nepoštivanja preporuka proizvođača te miješanje nekompatibilnih ulja, krivi odabir ulja može rezultirati velikom štetom. Prije zamjene ulja preporučujemo savjetovanje s tehničkim stručnjakom koji će vam savjetovati najprikladniji izbor za dugoročno i neometano upravljanje motorom i radnim strojevima.

Ključni zadaci ulja su:

 • izuzetna čistoća motora,
 • učinkovita disperzija,
 • zaštita od korozije i trošenja,
 • smanjenje buke pri kočenju i premještanju,
 • niža potrošnja ulja i goriva,
 • izvrsna zaštita od curenja ulja (izuzetna kompatibilnost s brtvom),
 • sprečavanje stvaranja obloga i drugih naslaga te zgušćivanja ulja,
 • duži vijek trajanja filtera čestica (DPF).

Odaberite najvišu kvalitetu!

Izaberite između PREMIUM ulja koja nadilaze sve zahtjeve proizvođača opreme. U našem sveobuhvatnom programu dostupna su raznovrsna traktorska i motorna ulja za sve tipove vozila i radnih strojeva bilo to u motoru, mjenjaču, hidraulici ili u kočnicama. Ulja se sastoje od visokih kvalitetnih mineralnih baznih ulja i najnovije kombinacije aditiva.

Program obuhvaća:

 • univerzalna traktorska ulja STOU (Super Tractor Oil Universal),
 • ulja za mjenjače UTTO (Universal  Tractor Transmission Oil),
 • motorna ulja.

Univerzalna ulja za traktore STOU

Osiguravaju čistoću motora, štite pred koroziju i hrđom te pomažu pri smanjenju buke prilikom kočenja i pomicanja. Prije svega produljuju životni vijek traktorskih dijelova i smanjuju mogućnost upotrebe pogrešnog maziva.

Ulje za mjenjače UTTO

Namijenjena su rješenju problema s mokrim kočnicama (sprječavaju lijepljenje i prianjanje kočnica). UTTO ulja sadrže stabilnu viskoznost kod velikih opterećenja tijekom dugog razdoblja i pružaju izvrsnu zaštitu od trošenja svih podmazanih dijelova.

Motorna ulja

Visokokvalitetna ulja za kamione i radne strojeve te udovoljavaju najzahtjevnijim tehnološkim standardima i pružaju izvrsnu zaštitu i podmazivanje od manje do bolje složenih zahtjeva podmazivanja kamiona, šumarskih i poljoprivrednih strojeva.

Za pomoć pri izboru ulja i ostale opreme se posavjetujte s našim stručnjacima preko emaila info@mgatrgovina.com ili preko telefona 042 550 513.
Trebate tehnički savjet? Kontaktirajte nas.