Izrada transportnih linija po mjeri - MGA TRGOVINA
+ 385 (0)42 550 513

Izrada transportnih linija po mjeri

Zaradi težnje ka boljoj energetskoj i radnoj učinkovitosti, težimo ka jednostavnim, tehnološki savršenim i troškovno optimalnim rješenjima.

Važnu ulogu u procesu automatizacije proizvodnje ima transportna tehnika koja je ustvari prisutna u svim granam industrije. Najviše ju srećemo u obliku transportnih linija koje omogućuju brz i učinkovit transport proizvoda među različitim fazama proizvodnje.

Jednostavne te kompleksne aplikacije po mjeri

U poduzeću se fokusiramo na posredovanje visokoučinkovitih rješenja i proizvoda za dostizanje vaših poslovnih ciljeva. Izrađujemo jednostavne, ali i kompleksne aplikacije transportnih linija, samostalno ili u sklopu nekih većih projekata. Nudimo mogućnost dobave svih potrebnih sastavnih dijelova te po mjerama stranke izrađujemo, odnosno dobavljamo različite vrste transportera i transportnih traka.

Nacrtna rješenja izrađujemo cjelovito s pažljivim i preciznim pristupom razumljivim kupcu. S naručiteljem jasno definiramo poslovne zahtjeve i tehnička ograničenja te ograničenja radnog okruženja. S time garantiramo da je svako rješenje pažljivo osmišljeno i temeljito provjereno za pouzdan rad.

MGA rješenja za naše kupca – fokusiramo se na korisnost rješenja

U nastavku vam predstavljamo nekoliko praktičnih primjera izrade transportera i transportnih traka koje smo prema mjeri izradili za naše kupce.

Rješenje 1 – Metalni transporter za sortiranje i pakiranje proizvoda

Izazov: Pojednostavljenje rada, lakše sortiranje i automatsko pakiranje proizvoda. Naručitelj je želio svoj stroj nadopuniti s izlaznom trakom koja će mu omogućiti lakše sortiranje i pakiranje.

Rješenje: Iskonstruirali smo i izradili metalni transporter iz metalne ploče i profila ispod kojeg je postavljen hvatač ulja koji se kroz proizvodni proces nanosi na proizvode. Proizvodi se transportiraju metalnim spojnicama lanca, a sam lanac je zaštićen od kontakta s pogonskom pločom. Pogon je izveden preko pužnog  reduktora.

Rješenje 2 – Rastezljiv transporter kartonskih transportnih kutija

Izazov: Optimalno rješenje za istovar dobavljene robe, odnosno kartonskih kutija iz dostavnih vozila te smanjiti broj radnika i povećati učinkovitost.

Rješenje: Za naručitelja smo isporučili dva rastezljiva valjkasta transportera koji su omogućili brži i lakši transport između skladišta i transportnog vozila. Na valjkaste linije je dodatno montiran automatski 2D skener koji omogućuje automatski upis pošiljki u internu bazu podataka.

Uvođenjem opisanog rješenja zadovoljili smo potrebe kupca i smanjili broj potrebnih radnika na pola.

Tehnički podaci rastezljivog valjkastog transportera

  • širina transportera: 760mm,
  • dužina rastegnutog transportera: 15400mm
  • napajanje: 220V,
  • regulator brzine i smjera vrtnje,
  • konstrukcija transportera  je na okretnim kotačima s kočnicom,
  • nastavljiva visina,
  • krajnja mehanička i pritisna blokada,
  • mogućnost transporta kutija težine do 50kg.

Rješenje 3 –  Čvrsta lamelna metalna transportna traka i pogonski valjkasti lanac

Izazov: Naručitelj se suočio s izazovom za proizvodnju elektromotora gdje je trebao izuzetno robusnu zakrivljenu transportnu traku s čim duljim vijekom trajanja. Traka je trebala podnijeti težinu i transport metalnih poluproizvoda bez oštećenja, a istodobno omogućiti 90 stupanjski zavoj na čim manjem radijusu radi rasporeda postojećih strojeva.

Rješenje: Kroz iscrpni razgovor s klijentom o poslovnim ciljevima, tehničkim ograničenjima i potrebnom prilagođavanju radnom okruženju, proizveli smo izuzetno robusnu transportnu traku s metalnim lamelama koje pogoni snažan lanac 12B-1. Lanac Rexnord 1874-TAB-K450 i posebno oblikovane lamele omogućuju izvedbu krivine transportne trake polumjera 381mm. Metalne lamele debljine 3mm s pogonskim lancem 12B-1 mogu transportirati teže proizvode, a maksimalna sila s kojom možemo djelovati na noseći lanac je 4.500N. Pogon transportne trake smo izveli s pužnim reduktorom Motovario NMRV-P 63 s prijenosnim omjerom 30 i elektromotorom snage 0,55kW. Širina transportne trake 1874-TAB-K450 je 114,3mm (maksimalna širina lamelnog lanca 1874 je 190,5mm) i omogućuje rad u širokom temperaturnom području , od -70 pa sve do 430 stupnjeva.

Transportna traka, izrađena po mjeri kupca, ima najmanji radijus, izuzetno robusne izvedbe i jednostavan za održavanje.

Trebate tehnički savjet? Kontaktirajte nas.