Garlock flange free - MGA TRGOVINA
+ 385 (0)42 550 513

Revolucionarne brtve Garlock Flange Free

Učinkovito odvajanje i održavanje prirubničkih spojeva je uvijek vruća tema u industrijama dugi niz godina. Uklanjanje klasičnih brtvila je dugotrajan postupak, trajne posljedice na prirubnicama i ostalim dijelovima gotovo su neizbježne.

Ostaci brtvila na brtvenim površinama i njihovo čišćenje već godinama predstavlja neželjeni problem monterima i održavaocima u industriji. Uz teže otvaranje prirubničkog spoja, problem predstavlja potpuno uklanjanje ostataka brtvi u kratkom roku i bez nastajanja oštećenja na brtvenoj površini prirubnice. Popravljanje ili zamjena prirubnice predstavlja skup i dugotrajan proces.

Postupak mijenjanja međuprirubničkih brtvila razlikuje se između održavaoca u industriji, najčešće se odstranjuje pomoću “lopatice” (špahtlicom), žičanom četkom, pomoću odstranjivača u spreju na bazi toluena, itd. Ovi načini odstranjivanja su učinkoviti, ali dugotrajno su rezultati oštećenje površine prirubnice. Upotreba kemijskih proizvoda je štetno za zdravlje i može zagaditi okoliš.

Garlock rješenje

  • Garlock Flange Free prevlaka omogućava jednostavniju zamjenu brtvila bez ostataka brtvila.
     .
  • Upotrebom Flange Free smanjujete vrijeme za zamjenu brtvila te sprječavate mogućnost oštećenja opreme i smanjujete dodatne troškove zaustavljanja proizvodnje.

Visokotehnološko poduzeće Garlock s vlastitim odjelom za istraživanja počeo je 2007. godine razvijati patentirane anti-stik prevlake. Danas mnoga poduzeća koriste Garlockovo revolucionarno rješenje. Rješenje predstavljaju materijali za brtvljenje koji imaju u sebi serijsku prevlaku  Flange Free koja im omogućuje jednostavno i brzu izmjenu bez oštećenja.

Gore navedene prednosti Garlock potvrđuje ispitivanjima prema ASTM F607 metodi, gdje je upotrebljena 1″ velika prirubnica izrađena od nehrđajućeg čelika 1018 i izložena 22 sata na 204°C, kao zahtjevna metoda. Upotrebljen je bio Garlockov materijal za brtvljenje s prevlakom Flange Free i drugi bez prevlake. Na kraju testiranja rezultati su bili analizirani.  Vidne razlike možete vidjeti na slikama ispod.

Bez prevlake Garlock Flenge Free

S prevlakom Garlock Flenge Free

Ispitivanje nepropusnosti Garlock materijala s prevlakom Flange Free i bez nje je također bila analizirana. U testiranju sudjelovali su i mnogi drugi proizvođači s vlastitom prevlakom i bez nje. Testiranje je bilo napravljeno po ASTM F37 metodi. Analizom je utvrđeno da Garlock prevlaka ima minimalan utjecaj na brtvenost materijala ili ga uopće nema. Kod drugih proizvođača je puno veća razlika, kod upotrebe ili bez upotrebe prevlake.

Izbor materijala

Garlockovi materijali od prešanih vlakana imaju integrirani anti-stick (protiv ljepljenja) prevlaku, tj. Flange Free tehnologiju te pokrivaju široku upotrebu primjene i za najzahtijevnije industrijske potrebe. Odabirom Flange Free materijala pojednostavit ćete si odstranjivanje brtvila bez ostataka na površini prirubnica.

Ponuda brtvi s Flange Free prevlakom:

  • Blue Gard Style 3000
  • IFG Style 5500
  • Garlock Style 9850
  • Garlock Style 9900

Materijali su karakterizirani po metodi EN 13555 koja omogućuje prelazak na EN1591-1 te time nudimo strankama postizanje različitih stupnjeva brtvljenja (TA-Luft).

Garlock materijali i njihova prevlaka Flange Free su dostupne kod nas u pločama različitih debljina. U strojnom centru na modernom CNC stroju nudimo i rezanje brtvi prema standardima (EN, ANSI) u bilo kojim dimenzijama te je moguće rezanje u složenijim konturama. Ako vaša aplikacija zahtjeva stroge TA-Luft zahtijeve,  možemo vam ponuditi po potrebi izračun niminalnih momenata za pritiskivanje prirubničkih spojeva po EN-1591 normativu.

Naši tehnički stručnjaci u suradnji s Garlock inženjerima mogu vam pomoći s izborom pravog materijala za vašu primjenu. Kontaktirajte nas za tehnički savjet na shop@mgatrgovina.com